Júnová prax bude
22 mája, 2020
Záujem o Praktickú sestru stúpol o 40%
22 júna, 2020

Júnová prax nebude

Podľa všetkého, (info z MZSR) ak sa nič nezmení, v júni nastúpime do škôl! Tak znela pôvodná informácia z MZSR. Ale sa zmenilo. Informácia z MZSR , ktorá nás, (tých ktorí vidíme riziká aj možnosti doby racionálne) potešila, platila 4 dni. Ako sa hovorí a stále to platí – kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody. Tí, ktorí nechceli (musíme hľadať vo svojich radoch – tým myslím niektoré školy a ich vedenia), nakoniec našli také dôvody, ktorým sa chtiac nechtiac muselo podvoliť ministerstvo a svoje rozhodnutie zmeniť. Tak to funguje v našej postsocialistickej demokracii, v ktorej nám chýba autonómia myslenia a konania. Na všetko potrebujeme smernicu, zvlášť keď by sme museli sami myslieť, rozhodnúť, za svoje rozhodnutia niesť zodpovednosť a pritom SA NÁM NECHCE. Veď čo všetko sa nedá… Kto bude za to zodpovedný, keď…

A zamysleli sa títo kolegovia strážiaci prísnu karanténu a podmienky pre chudákov žiačikov a učiteľov, ktorí by opäť po troch mesiacoch museli pracovať v nemocnici nad tým, že pandemická situácia sa môže na jeseň výrazne zhoršiť? Zamysleli sa nad tým, že tretiaci možno zostanú tretiakmi aj ďalší rok, lebo keďže im bude chýbať množstvo hodín praxe a z nej vyplývajúce praktické zručnosti – im už zadarmo nik maturitu nedá. Zamysleli sa nad tým, že v júni vzhľadom na nemožnosť naplniť úväzky odborným učiteľom reálne hrozí krátenie platov? Asi nie.

Čas ukáže, že premárnené šance sa nevracajú a môžu mrzieť veľmi, veľmi dlhú dobu. Už teraz je jasné, že do škôl sa treba vrátiť čím skôr, lebo pandémiu COVID 19 vystriedala pandémia SLOTH 20 (morbus teporis torporibus)

Show Buttons
Hide Buttons