Premiér a minister zdravotníctva nás žiadajú o pomoc
22 októbra, 2020
Ako nám pán minister (ne)odpovedal na otvorený list.
3 decembra, 2020

Dostanú naši maturanti zaplatené?

Som hrdý na našich maturantov a učiteľov, ktorí sa aktívne podieľali na celoplošnom testovaní. MZSR však opäť na naše školy a ich žiakov pozerá cez prsty. Je to neuveriteľné, že stále len musíme o niečo bojovať, miesto toho, aby sme sa niesli na vlne všeobecnej podpory ako v ČR – veď zdravotníkov niet. Mimochodom naši zriaďovatelia nám opäť krátia plány výkonov – dokonca niektorým naším školám chcú zobrať celú triedu. Rozumiete tomu?

Otvorený list ministrovi zdravotníctva

Prosím riešte to pán minister.

Vážený pán minister.

Vo štvrtok 12. 11. 2020 ste na tlačovej besede dostali otázku od redaktorky TV JOJ na vyplácanie odmien pre maturantov SZŠ, ktorí sa zúčastnili 1. kola plošného testovania na nový koronavírus.  Bolo im totiž signalizované, že odmenu nedostanú, nakoľko nemajú ukončené vzdelanie. Vyjadrili ste sa pán minister, že vy resp. MZSR to nerieši a je to v kompetencii ÚVN Ružomberok.

Týmto Vás chcem verejne požiadať aby ste sa zasadili za vyplatenie odmien pre našich žiakov, ktorí štátu pomohli, keď to od nich najviac potreboval. K uvedenej žiadosti uvádzam:

Dnes sa dozvedáme, že naši žiaci asi nebudú za svoju prácu odmenení a vy to „neriešite“. Výzva pre SZŠ na pomoc pri testovaní nezaznela od nemocnice v Ružomberku, ale od Vás a predsedu vlády. Teraz očakávame od Vás, že sa zasadíte o to aby boli tí, ktorí vypočuli vašu výzvu náležite odmenení.

Mgr. Miroslav Sekula, prezident ASZŠSR

Show Buttons
Hide Buttons