REGIONÁLNE KOLO SÚŤAŽE V POSKYTOVANÍ PRVEJ POMOCI – ZÁPAD
17 apríla, 2019
Erasmus+ projekt: „Európske trendy v zdravotníckych profesiách“ – čo sme videli v Turecku
26 apríla, 2019

Prezident vetoval zákon o pedagógoch

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska vetoval zákon o pedagogických a odborných zamestnancoch. Petícia za jeho stiahnutie má aktuálne 21 000 podporovateľov. Poslanci sa budú zákonom opakovane zaoberať na májovej schôdzi parlamentu. Učitelia protestnými aktivitami žiadajú, aby bol zákon vrátený vláde na prepracovanie.

Iniciatíva slovenských učiteľov (ISU) a Slovenská komora učiteľov (SKU) sa stotožňuje s názorom ministerky Martiny Lubyovej o nevyhnutnej ochrane učiteľov, ktorí sú v praxi čoraz častejšie vystavovaní prejavom sociálno-patologického správania, aj o potrebe kvalitného vzdelávania, zvyšovania statusu pedagógov, atraktívnych škôl, kvalitného kariérneho poradenstva pre študentov atď. No nič z toho aktuálna podoba zákona neprináša. ISU a SKU, zastupujúce desaťtisíce pedagógov, doteraz predložilo ministerstvu školstva množstvo relevantných argumentov, prečo je v skutočnosti zákon proti učiteľom, a nie naopak. Ak by bol zákon taký, ako o ňom hovorí ministerka školstva Martina Lubyová, potom by ho učitelia prijali bez výhrad a voľný čas by radšej trávili so svojimi rodinami, než písaním petícií, blogov, či demonštrovaním na námestiach.

Vyzývame všetkých pedagógov a verejnosť, aby sa vo štvrtok, 9. 5. 2019, pridali k protestnej akcii „STOP zákonu, ktorý je proti učiteľom“. Demonštráciu za lepšie školstvo začíname na Námestí slobody o 15.30 a budeme spolu kráčať pred parlament. Poslancom Národnej rady chceme dať nahlas najavo, že s touto podobou zákona nesúhlasíme.

Show Buttons
Hide Buttons